close
Συνταγές μαγειρικής

Αφράτη ζύμη για πίτσα

Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα, μία αφράτη ζύμη για πίτσα!

Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μία πίτσα μόνοι μας; Με τα υλικά που θέλουμε και λαχταράμε εμείς, φρέσκα και δικής μας επιλογής; Τίποτα! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τη δική μας πίτσα είναι να δημιουργήσουμε την ζύμη της πίτσας μας, δηλαδή την βάση της.

Μετά από αυτό καλή σας όρεξη!

Τα υλικά μας:

  • 1 ποτήρι sprite (330ml)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml)
  • 2 φακελάκια των 9 g δηλαδή 18 g μαγιά ξερή
  • 1  κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
  • 1  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κοφτό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλό είναι να έχετε παραπάνω αλεύρι)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Φτιάχνει

3 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)

Στην πράξη:

  1. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι το αλάτι την ζάχαρη και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Λιώνουμε στο ποτήρι με το χλιαρό νερό την μαγιά, κάνουμε στο αλεύρι μια λακκούβα και ρίχνουμε την sprite, και την μαγιά που λιώσαμε.
  3. Παίρνουμε με το ένα χέρι λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε για να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Πλάθουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρι μας, εάν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι έτσι ώστε να ξεκολλήσει τελείως η ζύμη από τα χέρια μας.
  5. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μία ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση και ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
  6. Η ζύμη μου έγινε 1830 gr και κάνω τρεις πίτσες από 620gr
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο σας και από το πόσο λεπτή έχετε κάνει την ζύμη σας, όπως επίσης και από τα υλικά που θα βάλετε.


Δείτε και τις άλλες συνταγές μαγειρικής μας

 

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response