close
Τροφές, Βότανα & Θεραπείες

Επιμέντιουμ Epimedium Το φυτικό Βιάγκρα

Επιμέντιουμ Epimedium   Το φυτικό Βιάγκρα

Επιμέντιουμ Epimedium Αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Mario Dell’ Agli για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας που έχει η ικαριίνη, η δραστική ουσία του φυτού Epimedium, η οποία κατά τους ερευνητές έχει σοβαρές πιθανότητες να αποτελέσει τη βάση ενός νέου σκευάσματος που θα ανταγωνιστεί το sildenafil, τη χημική δραστική ουσία του Viagra. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Epimedium έχει αντίστοιχα αποτελέσματα χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (εξάψεις, πονοκεφάλους κ.ά.). Το Epimedium ή στα κινεζικά Yin Yang Huo, δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ, το οποίο στα αγγλικά εύγλωττα ονομάζεται Horny Goat Weed, δηλαδή «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου», καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης για καλλωπιστικούς σκοπούς, ενώ αποτελεί ενδημικό φαρμακευτικό φυτό της νότιας Κίνας, όπου χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και ως το κατεξοχήν φάρμακο για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας Το βότανο αυτό φύεται και στην Ελλάδα, αλλά δεν συλλέγεται. H δράση του ανακαλύφθηκε χάρη στην παρατήρηση ότι οι τράγοι το τρώνε πριν ζευγαρώσουν.

Για άνδρες και γυναίκες

Η δραστική του ουσία, η ικαριίνη, φαίνεται ότι δεσμεύει το ένζυμο SHGB, τα επίπεδα του οποίου αυξάνονται φυσιολογικά στους άνδρες άνω των 45 ετών και ανταγωνίζονται τη βιολογική δράση της τεστοστερόνης, εμποδίζοντας τη στύση. Η ικαριίνη χαλαρώνει τους λείους μυς του σώματος, ενισχύοντας έτσι τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και ιδιαίτερα στο πέος. Στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική, το βότανο χορηγείται και στα δύο φύλα. Στους άνδρες, εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, χορηγείται για την αύξηση των σπερματοζωαρίων και για μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση, ενώ στις γυναίκες δίδεται συνήθως για την καταπολέμηση της κόπωσης, αλλά και της υπέρτασης που εμφανίζεται μετά από την εμμηνόπαυση. Στις γυναίκες, διεγείρει επίσης την ερωτική επιθυμία.  Οι κινεζικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η καρδιά και το αγγειακό σύστημα μπορούν να ωφεληθούν επίσης από τη χρήση του. Το Yin Yang Huo θα το βρείτε υπό μορφή φύλλων για αφέψημα ή σε κάψουλες στα καταστήματα που πωλούν κινέζικα βότανα.

Αντενδείξεις:  Ναι, για τους άνδρες χωρίς ορμονικά προβλήματα, αν δεν είναι παχύσαρκος ή έχει ήπια στυτική δυσλειτουργία. Για γυναίκες κουρασμένες ή στην εμμηνόπαυση. Όχι, εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις, έχεις άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, υπόταση, παίρνεις φάρμακα για την υπέρταση ή αντιπηκτικά, όπως η ασπιρίνη.

Δοσολογία: Μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα με 1-4 κουταλάκια αποξηραμένα φύλλα σε 1 φλιτζάνι νερό και να το πίνετε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες.

Επιμέντιουμ Epimedium vita.gr


 

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response