Λικέρ από Κυδώνι με τσίπουρο
Λικέρ από κυδώνι με τσίπουρο, ένα ελαφρύ σπιτικό λικέρ, με λεπτό φίνο άρωμα και καταπληκτική γεύση.
Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, χωρίς ταλαιπωρία και θα σας λύσει το πρόβλημα του λικέρ στο σπίτι.
Αν το δοκιμάσετε, θα σας κερδίσει σίγουρα.
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια, ώστε να φύγει το χνούδι.
- Τα κόβουμε σε κύβους, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
- Σε μεγάλο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζουμε το τσίπουρο (διπλή βράση 20 βαθμοί 50% αλκοόλ) την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε για να λιώσει όλη η ζάχαρη επειδή η υπόλοιπη θα λιώσει μόνη της σιγά – σιγά.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια των κυδωνιών, την φλούδα ενός λεμονιού την κανέλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, και τα γαρίφαλα.
- Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά το ανακινούμε και το αφήνουμε για 2 μήνες, αναταράσσοντας το μείγμα κατά διαστήματα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. αλά και να γίνετε καλύτερα η ζύμωση.
- Μετά από 2 μήνες αφαιρούμε όλα τα υλικά και φιλτράρουμε πολύ καλά σε αποστειρωμένα μπουκάλια, με διπλό τούλι και με βαμβάκι ή με φίλτρο του καφέ για να πετύχουμε καθαρό και διαυγές χρώμα, δοκιμάζουμε την γεύση και αν θέλουμε ποιο γλυκό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακινούμε.
- Αν είναι λίγο παχύρρευστο και θέλουμε να μειώσουμε την δύναμη της βάσης (δηλ. του τσίπουρου) αραιώνουμε με λίγο φιλτραρισμένο νερό. Εγώ έβαλα 300 γραμμάρια νερό, εσείς αν θέλετε να το ελαφρύνετε βάλτε ανάλογα με την γεύση σας. Για ακόμη καλλίτερη γεύση όσο περισσότερο χρόνο το αφήνουμε τόσο καλλίτερο γίνετε.
- 4 κυδώνια (1 κιλό καθαρισμένα)
- 4 λεμόνια (χυμός)
- 1 λεμόνι μόνο την φλούδα (ακέρωτο)
- 1 κιλό ζάχαρη και θα δοκιμάσουμε γεύση σε 2 μήνες
- Ξύσμα από την Φλούδα ενός λεμονιού ακέρωτου
- 1 κιλό τσίπουρο ή κονιάκ ή βότκα
- 10 γαρίφαλα (προαιρετικά)
- 4 ξύλα κανέλας μικρά
- 300gr νερό φιλτραρισμένο (για μετά το φιλτράρισμα του λικέρ)
Στην υγειά σας
1 Σχόλιο