Σκουμπρί Μαριναρισμένο – Ουζομεζές

Σκουμπρί μαριναρισμένο ουζομεζές

Το Σκουμπρί, είναι το ψάρι που με τα ωφέλιμα λιπαρά του βοηθάει πάρα πολύ στην υγεία του ανθρώπου.

Το Σκουμπρί συγγενεύει με τον Κολιό και με τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχουν και τις αντιπηκτικές τους ιδιότητες προστατεύουν και απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και γενικά έχουν πολύ καλή προστατευτική δράση. Θα κάνουμε λοιπόν έναν μεζέ για να πίνουμε το τσιπουράκι μας μόνοι μας ή με τους φίλου μας για να χαιρόμαστε τις όμορφες στιγμές μας διατηρώντας τον στο ψυγείο. Αν θέλουμε τον κάνουμε και γεύμα με μια σαλάτα.

Υλικά

  1. 1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο
  2. 1 μέτριο καρότο κομμένο σε φέτες
  3. Λίγα φύλλα ρίγανη φρέσκια ή μια κουταλιά της σούπας ξερή
  4. 3 κλαδάκια δενδρολίβανο
  5. 2 δαφνόφυλλα
  6. ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  7. Μισό ματσάκι μαϊντανό
  8. Μια σκελίδα σκόρδο κομμένη κομματάκια
  9. 1 ½ κ.σ. αλάτι και δοκιμάστε

Πως το κάνουμε 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και υπολογίστε να σκεπάζονται τα ψάρια δύο δάχτυλα πιο πάνω.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα βράζουμε για 10-13 λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε τα ψάρια και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα ψάρια μέσα στο ζουμί ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσουν τα ψάρια τις γεύσεις.

Βγάζουμε τα ψάρια και σε μια επιφάνια κοπής τα καθαρίζουμε από το κόκκαλο και το δέρμα αν έμεινε.

Σε ένα τάπερ βάζουμε τα φιλέτα, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη σκόνη σκόρδο ή μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σκεπάζουμε μέχρι επάνω με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο για μαρινάρισμα.

Διάρκεια μέχρι 8 – 10 ημέρες για να μην χάσει την γεύση του.

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.