Νεκταρίνι το καλοκαιρινό φρούτο και τα οφέλη στην υγεία του οργανισμού

Νεκταρίνι το καλοκαιρινό φρούτο και τα οφέλη στην υγεία του οργανισμού

Τα νεκταρίνια είναι μικρότερα από τα ροδάκινα, έχουν λείο δέρμα και χρυσοκίτρινη σάρκα, που κοκκινίζει στο κέντρο τους. Η κίτρινη σάρκα τους έχει ροζ χροιά με ξεχωριστό άρωμα και πιο έντονη γεύση. Υπάρχουν περισσότερες από 100 ποικιλίες. Τα νεκταρίνια είναι πιο ευαίσθητα από τα ροδάκινα και χαλάνε πιο εύκολα.

Τα νεκταρίνια είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου.

Τα νεκταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας ενώ έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Πέραν τούτων είναι και μια δροσερή επιλογή φρούτου το καλοκαίρι. Διατηρούνται στο ψυγείο, όχι όμως για πολύ όταν είναι ώριμα.

Είναι πλούσια σε Κάλιο Βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών .

Βιταμίνη Ε Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει την καρδιά και τους πνεύμονες, επουλώνει τα τραύματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Related Post

Τα νεκταρίνια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιταμίνη Α. και Ε οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και συνδέονται στενά με την υγεία των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Περιέχουν υψηλά επίπεδα της λουτεΐνης φυτοχημικά και λυκοπένιο . Η λουτεΐνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα μάτια και το δέρμα. Αυτές οι ενώσεις έχουν αποδειχθεί πως μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων .

Εκτός από τα παραπάνω σημαντικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα νεκταρίνια, παρέχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα από άλλες βιταμίνες και μέταλλα, που χρειάζεστε κάθε μέρα. Τα νεκταρίνια προμηθεύουν τον οργανισμό με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο. Τα νεκταρίνια έχουν ακόμα σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και φυσικά σάκχαρα που βοηθούν στην παροχή ενέργειας

Θερμιδική αξία: 50 Θερμίδες ανά 100 γρ. (1 νεκταρίνι)

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.