Συνταγή πολύχρωμη και γεμάτη γεύση, για να γίνει το ψάρι ελκυστικό, ακόμη και για τους πιο μικρούς, χάρη στο συνδυασμό με τα ντοματίνια και την κρεμώδη υφή της σάλτσας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 350 γρ ζυμαρικά Mini Pipe Rigate Barilla
- 150 γρ σολομός
- 100 γρ ντοματίνια
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- 10 γρ πράσα
- 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
[divider]
Πώς το κάνουμε:
- Κόψτε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τσιγαρίστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλάτι. Κρατήστε το μισό στην άκρη και χτυπήστε το υπόλοιπο στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή κρέμα.
- Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι τσιγαρίστε το πράσο και προσθέστε τα ντοματίνια σε κύβους.
- Βράστε τα Mini Pipe Rigate σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα ντοματίνια. Ενώστε όλα τα υλικά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο σολωμό.
- Σερβίρετε απλώνοντας την κρέμα σολομού στο κάτω μέρος του πιάτου και από πάνω τα ζυμαρικά.
[divider]
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει η συνταγή λίγο πιο νόστιμη, προσθέστε 30 γραμμάρια καπνιστό σολομό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα με τυρί robiola ή τυρί ricotta και λίγο γάλα. Αν θέλετε να γλυκάνει η συνταγή σας ακόμη περισσότερο, αντικαταστήστε την κρέμα με γλυκό τυρί για ζυμαρικά.
Βρείτε την original συνταγή: Barilla Mini Pipe Rigate με κρέμα σολομού και ντομάτα