Ψύλλιον η τροφή της ωραίας κοιμωμένης

Ψύλλιον

ψύλλιον (Psillium) προέρχεται από το ινδικό φυτό plantago indica. Το ψύλλιο, αποτελείται από μικρούς σπόρους φυτών, οι οποίοι περιέχουν υδροκολοειδή ίνες.

Ψύλλιον είναι ο σπόρος ενός φυτού που είναι συγγενές με το πεντάνευρο.

Ψύλλιον είναι πλούσιο σε ένα είδος ινών που λέγεται γλοιός, ο οποίος μεγεθύνει αρκετές φορές  το αρχικό του μέγεθος όταν βρεθεί μέσα στο υγρό που γεμίζει τον πεπτικό σύστημα.

ιδιότητες : Είναι διάσημο για την ισχυρή δράση του στην προστασία του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω της έντονης παρουσίας των φυτικών ινών.

Είναι η τροφή που σύμφωνα με το μύθο έφαγε η “Ωραία Κοιμωμένη” όταν ξύπνησε μετά από 100 χρόνια ύπνου.

Είναι ήπιο καθαρτικό χωρίς να επηρεάζει τη βλέννα του εντέρου. Καθαρίζει το έντερο και βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία της αφόδευσης.

Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές περιπτώσεις όπως ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, υπερχοληστερολαιμία, παχυσαρκία.

Ψύλλιον κατακρατά νερό σε ποσοστό 1/6 του βάρους του. Επίσης, διατηρεί το περιεχόμενο του εντέρου μαλακό, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την ταχεία και χωρίς πόνο αφόδευση.

Related Post

Ρυθμίζει την ποσότητα σακχάρου στο αίμα, επειδή επιβραδύνει την απορρόφηση υδατανθρακών με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει την όρεξη και γι΄ αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αναμειχθεί με ζεστό νερό μετατρέπεται σε ζελέ.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με χρόνια σπαστική κολίτιδα.

τρόπος χρήσης: Η δοσολογία εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Η ανώτατη ποσότητα είναι 3 κουτ. του γλυκού και όχι κάθε μέρα έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν βελτιωθεί η κατάσταση του εντέρου, μειώνουμε ή διακόπτουμε την ποσότητα της δοσολογίας.

δίαιτα: Για ένα υγιές και θρεπτικό γεύμα το οποίο θα προστατεύσει τον οργανισμό και εν συνεχεία το γαστρεντερικό και το αίσθημα πληρότητας, συστήνεται η ανάμειξη 2 κουταλιών σούπας ψύλλιο με 1 κούπα φρούτα και να συνοδευθεί με 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% λιπαρών.

Ψύλλιον διαβάστε εδώ

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.