close

 Υλικά

1 κιλό πατάτες

2 αβγά

400 γραμ. τυρί τριμμένο

2 κρεμμύδια τριμμένα

8 φιλαράκια μαϊντανό

δυόσμο 2 κουταλιές της σούπας

αλατι, πιπέρι,σκόρδο προαιρετικά

αλεύρι όσο παίρνει

                                                                                                                                                                Εκτέλεση  

Πατατοκεφτέδες, ζύμηΒράζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε όπως  τον πουρέ . Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται.  Πλάθετε τους κεφτέδες και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία με προσοχή μην σας αρπάξουν. Μόλις ροδίσουν τους βγάζετε και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξουν τα λάδια.

Το μυστικό είναι η σωστή ποσότητα στο αλεύρι, για να μην σκορπίσουν οι πατατοκεφτέδες στο τηγάνισμα. Τηγανίστε έναν δοκιμαστικά και ανάλογα συμπληρώστε στην ζύμη λίγο ακόμη αλεύρι. Η ζύμη να είναι προς το σφιχτό. χρησιμοποιείστε  αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response