Νερό και Υγεία στον οργανισμό μας

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι

Συνήθως με τη μορφή πάγου, το νερό υπάρχει και σε άλλα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος, καθώς και έξω από αυτό.

Το 96,5% του νερού της Γης βρίσκεται στους ωκεανούς (και τις θάλασσες), 1,7% στα υπόλοιπα επιφανειακά νερά (λίμνες, ποτάμια, έλη, κ.τ.λ.), 1,7% στα παγοκαλύμματα και στις παγωμένες σπηλιές της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, 0,001% ως υγρασία της ατμόσφαιρας και σε σύννεφα.

Μόνο το 2,5% του νερού της Γης είναι «γλυκό» και το 98,8% του πόσιμου νερού βρίσκεται στα παγοκαλύμματα και στα υπόγεια ύδατα. Λιγότερο από 0,3% του γλυκού νερού της Γης βρίσκεται σε ποτάμια, λίμνες και στην ατμόσφαιρα, ενώ ακόμα μικρότερο ποσοστό (0,003%) περιέχεται στα σώματα των βιολογικών όντων και σε ανθρώπινης παραγωγής προϊόντα

Νερό water Αποκτήστε αυτήν την καθημερινή συνήθεια πίνοντας το πρωί πεινασμένοι νερό.  Η καθημερινή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μόνο καλό μπορεί να κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Νερό, τόσο αναγκαίο στοιχείο για τον άνθρωπο και τόσο οικείο σε αυτόν αλλά και σε κάθε ζωντανό οργανισμό που πολλές φορές το θεωρούμε δεδομένο ή θεωρούμε πως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε για αυτό. Η πρωινή κατανάλωση  όμως νερού με άδειο στομάχι βελτιώνει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

*Η κατανάλωση νερού το πρωί με άδειο στομάχι έχει τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:

*Βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει το μεταβολισμό κατά 24%. Δεν έχει καθόλου θερμίδες και είναι ο καλλίτερος σύμμαχος στην δίαιτα.

*Αυξάνει την παραγωγή νέων κυττάρων του στο αίμα και στους μύες και δίνει ενέργεια στον οργανισμό.

*Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.

Related Post

*Η επαρκής ποσότητα νερού μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

*Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.

*Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος και έτσι ο οργανισμός καταπολεμά καλύτερα τις λοιμώξεις.

*Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο έντερο, την ουροδόχο κύστη και του στήθους.

*Να πίνετε προ και μετά της γύμνασις και του περιπάτου για να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός σας. Η αφυδάτωση εξασθενεί τον οργανισμό και σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι.

Σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι και οι πονοκέφαλοι. Οταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

el.wikipedia.org


 

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.