Κανελόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ξεφλουδισμένες) (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας
150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
25 κανελόνια

Related Post
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.
Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα).
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.
Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.