Κανελόνια α λα κρεμ

Εύκολα και πολύ νόστιμα κανελόνια για αυτούς που τα βαρέθηκαν με κιμά.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμενη
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 50 γρ. φετα τριμμενη
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 5-6 φέτες γκόυντα
  • πιπερι, κόκκινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό

[divider]

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε το λαδάκι.
  2. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανητάρια και το ζαμπον χωρίς το λαδάκι και τα ανακατεύουμε.
  3. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή ενα πυρέξ και αλοίφουμε τον πάτο με το λαδάκι που τσιγαρίσαμε το ζαμπόν και τα μανητάρια
  4. Παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή ετσι ώστε να μην μας σπάσουν. Εγώ βάζω την μια πλευρά στην παλάμη μου έτσι ώστε να μην φέυγει η γέμιση και πιέζω σιγά σιγά με την άκρη του κουταλίου να πάει μέχρι κάτω η γέμιση. Γεμίζουμε όλα τα κανελόνια και τα αραδειάζουμε στο ταψί μας
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγο και το νεράκι και τα περιχύνουμε.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε περίπου μια ώρα στους 150-180 βαθμους.
  7. Έπειτα ξεσκεπάζουμε βάζουμε τισ φέτες γκούντα απο πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι. Περιμένουμε να λιώσει το κασέρι και τα βγάζουμε απο τον φούρνο.

[divider]

Related Post

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Αν περισσέψει μείγμα μην ανησυχείτε δεν παει χαμμένο. Οταν θα βάλετε τις φέτες γκούντα ριξτε και ότι απέμεινε.

Μπορείτε να βάλετε ότι τυριά θέλετε εσείς…
Βρείτε την original συνταγή: Κανελόνια α λα κρεμ

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος
Σχετικά Άρθρα

This website uses cookies.