Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες βραστές1/4 κιλό κιμά
- ½ κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό, 1/8 κασέρι τριμμένο
- ½ ποτήρι σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνι.
[divider]
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, τ’ αυγά, τ’ αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού σφίξει το μείγμα πλάθουμε μικρά πιτάκια και έπειτα τα γεμίζουμε με λίγο κασέρι, τα κλείνουμε με τα δάχτυλα, τα κάνουμε με τις παλάμες στρογγυλά, τα τυλίγουμε τέλος, με σουσάμι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.