Προσπάθεια για αφύπνιση συνειδήσεων και συναισθημάτων

Υπό την πίεση της σκληρής καθημερινής πραγματικότητας, το άγχος και τις οικονομικές δυσκολίες κάποιες αξίες στην ζωή τις προσπερνάμε μη δίνοντας την βαρύτητα που πρέπει.Η αιμοδοσία είναι μια ευγενική πράξη που τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται και δεν αντικαθίσταται.

Μόνο προσφέρετε, είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας του ανθρώπου στην δύσκολη στιγμή του καθενός.Όλοι οι συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη, διότι όλοι μας, οι συγγενείς, οι φίλοι μας, κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν.Η προσφορά μας θα πρέπει να προηγηθεί της ζήτησης.

Γι’ αυτό λοιπόν ας μην προσπαθούμε με διάφορα τεχνάσματα και λογικές να δικαιολογήσουμε στον εαυτό μας ,την άρνηση στην προσφορά, ούτε πρέπει ποτέ να πούμε τον μύθο σε στυλ.

Όπως “Eντάξει, θα δώσω κι εγώ κάποτε, δεν είναι ανάγκη να το κάνω τώρα”
Όπως “Εμείς δεν είχαμε ποτέ ανάγκη από αίμα, αν χρειαστεί θα δούμε”
Όπως “Τι-όλοι θα δώσουμε; Φτάνει ένας από την οικογένεια”
Όπως “Αν μου ζητήσουν στην ανάγκη τους, θα δω τι θα κάνω.”

Και διάφορα τέτοια.

Related Post

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή. Κάνε κάτι τώρα, αύριο δεν μπορείς να αναπληρώσεις το κενό που άφησες εχθές.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Εσύ αιμοδότη ξέρεις πως δίνοντας αίμα σώζεις ζωές συνανθρώπων σου, διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου από οποιαδήποτε ανάγκη σε αίμα, κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πολλά νοσήματα, αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Μα έχεις ακόμη ένα χρέος, να προσπαθήσεις να πείσεις και τον διπλανό σου, να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά του και τις φοβίες που έχει για να προσφέρει και αυτός αυτά που εσύ προσφέρεις, μα και να νιώσει το συναίσθημα της προσφοράς. Αυτό που σήμερα θα δώσει, αύριο θα του επιστραφεί. Εσύ έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις την χρησιμότητά του.

Έλα, δώσε το παρόν σου. Δώσε και σώσε μια ζωή, θέλει κι’ αυτός να ζήσει.

Με αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας
Ασλανίδης Ανδρέας

Ανδρέας: Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

This website uses cookies.