close
Συνταγές μαγειρικής

Ντοματάκια σε Βάζο για Συντήρηση

ntomatakia-se-bazo-sintirisi

Η εκτός εποχής ντομάτα είναι μια αηδία είτε για σαλάτα είτε για μαγείρεμα, γι αυτό η κονσερβοποιημένη ντομάτα τουλάχιστον για το μαγείρεμα, μας είναι απαραίτητη. Εάν θέλουμε να έχουμε γεύση καλοκαιρινής ντομάτας τον χειμώνα θα κάνουμε ντοματάκια σε βάζο για να συντηρηθούν.

Έχοντας ντομάτα σε βάζο μπορούμε να κάνουμε ότι μας βολεύει. Δηλαδή μπορούμε να κάνουμε σάλτσα όταν χρειαστούμε, να κάνουμε κονκασέ, να κάνουμε μπουγιουρντί, να κάνουμε κέτσαπ και γενικά οτιδήποτε κατεβάσει το σοφό μυαλό μας. Τι σημαίνει κονκασέ, είναι τρόπος κοπής και κυρίως χρησιμοποιείται για ντομάτες ή μαϊντανό και σημαίνει σε χοντρά ακαθόριστα κομμάτια ή σχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα
Συνταγές μαγειρικής

Αποξηραμένες Ντομάτες στον ήλιο

Αποξηραμένες ντομάτες στον ήλιο
https://www.youtube.com/watch?v=buPy70VjcEY Πιστεύω πως η λιαστή ντομάτα αντιπροσωπεύει την νοστιμιά της μεσογειακής κουζίνας. Με πολύ λίγο κόπο μπορείτε να έχετε αποξηραμένες ντομάτες και να τις έχετε
Διαβάστε Περισσότερα
Συνταγές μαγειρικής

Κουλούρια Θεσσαλονίκης – Σιμίτια

Κουλούρια Θεσσαλονίκης – Σιμίτια
https://www.youtube.com/watch?v=1vYRPMs31Nk Μια ιστορική αναδρομή Το κουλούρι, είναι ένα αρτοποιητικό προϊόν που εμφανίζεται στη διατροφή του ανθρώπου από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Γίνεται γνωστό την εποχή της
Διαβάστε Περισσότερα