close
Υλικά:
800 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ
3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Ρίγανη
Λίγους κόκκους πράσινο πιπέρι
250 γραμμάρια τυρί
1/2 κούπα λάδι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Πλένετε καλά τα μύδια. Τα αφήνετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τους κόκκους του πράσινου πιπεριού. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.

Κατόπιν, ρίχνετε την ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε να βράσει η σάλτσα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε τη μισή σάλτσα σε ένα σκεύος, προσθέτετε τα μύδια και τα τυριά και σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C ψήνετε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά. Μόλις το βγάλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response