close

Το χαβίτσι είναι μία παραδοσιακή Ποντιακή κρέμα με καλαμποκάλευρο και φρέσκο βούτυρο.

– 8 με 10 κουταλιές καλαμποκάλευρο

– 4 φλιτζάνια νερό

– 3 κουταλιές βούτυρο αγελάδας    

– αλάτι κατά βούληση  

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το βούτυρο , έως ότου να ξανθίσει. Προσθέτουμε το νερό και τ’αφήνουμε να ζεσταθεί. Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάζουμε αλάτι και όταν ζεσταθεί το νερό λίγο πριν κάψει, (όχι να βράσει) ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τ’ αλεύρι, που τ’ ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει, ώσπου να πετύχουμε, μια κρέμα χωρίς σβόλους.
  3. Προσοχή όταν αρχίσει να βράζει να μην καείτε.
  4. Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε αφήνοντας να βράσει 1-2 λεπτά μονό. Είναι αρκετά.
  5. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα και σερβίρουμε.
  6. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με γιαούρτι. Μπορείτε επίσης όσο είναι ζεστό να προσθέσετε στο πιάτο σας, κομμάτια κασέρι το οποίο λιώνει μέσα στο πιάτο σας.
Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response